Frågor och svar om kompis

8 Oct 2002, 11:12 213
Annat, 0 år
Question


hej!!jag har chattat med två killar och dem båda är kompisar. Den ena vill att jag ska vara ihop med han occ den andra vill också det.Jag valde en av dem och gjorde så att min kompis blev ihop med den andra. Men nu pratar jag med han bara som en kompis och han säger att han gillar henne, men han gillar mig mer. Vad ska jag göra så att min kompis inte blir sur på mig????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns alltid en risk när man försöker "tussa" ihop två personer och det är att dom där äkta känslorna kanske inte finns där, utan dom blir ihop för att kompisarna trycker på, och för att dom inte vill vara ensamma. Men som läget är nu tycker jag inte att det är så mycket du kan göra mer än att hålla dig lite undan från den här killen. Du kan ju snacka med honom om andra saker om ni nu är kompisar, men jag tycker inte att du skall snacka kärlek och relationer med honom för att undvika att hamna i kläm mellan din kompis och honom. Om han nu inte är tillräckligt kär i den tjejen han är tillsammans med får han ju faktiskt snacka med sin tjej om det. Som det är nu så verkar han liksom pejla om han kan få dig istället, men det är ju inte speciellt schysst mot varken din kompis eller dig, varför jag tycker att du skall markera att du inte är intresserad av att snacka om det där, utan han får ta det med sin tjej. Om du gör det, så håller du ju dig utanför och då behöver det inte bli något strul mellan din kompis och dig. Risken är att du känner dig smickrad av att han gillar dig mer och att du därför fortsätter och prata med honom, vilket gör att du hamnar i en lojalitetskonflikt med din kompis. Men tänk igenom det i så fall för det brukar inte vara värt det i längden.

Så om du nu inte vill ha den här killen och bestämmer dig för att satsa på honom istället, vilket definitivt kommer att såra din kompis, så tycker jag att du skall tala om för honom att du tänker glömma det han sagt, och att han i fortsättningen får sköta sina kärleksproblem på egen hand eller snacka med sin tjej, för du vill inget veta. För vet du inget så behöver du ju aldrig fundera över vad du ska säga till din kompis eller inte, och du behöver aldrig heller känna att du sviker henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar