Frågor och svar om onani

14 Oct 2002, 08:57 390
Tjej, 0 år
Question


Jag har onanerat kanske 5 ggr... men aldrig fått orgasm.
Vad gör jag för fel? Måste man hålla på länge? jag har hört att det kan ta typ över en halvtimme.
Jag har inte upplevt att d skulle vara så fruktansvärt skönt att onanera i huvudtaget. E det nå fel med att jag inte får nån njutnig?? Hur ska jag göra för att få det och att få orgasm ?? Jag har ju hört att d ska vara jätte skönt att få orgasm för tjejer. snälla svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan ta ganska lång tid för många tjejer att lära sig hur dom ska smeka sig själva för att få orgasm. Så det är helt normalt det du beskriver och betyder inte att det är något fel på dig. Sedan är det väldigt olika hur lång tid det tar innan man får orgasm även efter att man lärt sig hur man ska göra. Vissa tjejer får orgasm på en minut, emedan andra kan hålla på en halvtimme som du nu har hört.
Nu skriver du ju inget om hur du gör när du onanerar, men vanligast är att man på olika sätt smeker klitoris, som är den lilla hårda utbuktningen längst fram i slidan. Vissa smeker sig även genom att föra in fingrar eller något penisliknande föremål i vaginan, men en hel del tycker att det är mycket svårare att få orgasm på det sättet.

När det gäller att smeka klitoris så kan man använda ett eller två fingrar och vicka, gnugga, klämma, trycka osv på klitoris. Hur man gör för att det ska kännas skönt måste man prova sig fram till, varför det som sagt kan ta många gånger innan man känner hur man ska göra. Många använder även duschmunstycket och låter vattenstrålarna liksom massera klitoris.

Du får helt enkelt prova dig fram och se om du hittar något sätt, men bli inte stressad om det tar lite tid och du måste öva många gånger, för det är inget konstigt med det.
Sist vill jag bara säga att det är ju inget som säger att man MÅSTE onanera om man nu inte tycker det är skönt. Ibland kan det vara så att man helt enkelt inte tycker det känns så skönt i början och man är inte intresserad av att lägga ner tid på att öva och prova sig fram. Då är det ju inget som säger att man måste onanera bara för att man hört att vissa andra gör det. Man kanske väntar några år och sedan testar man igen och ser om det känns annorlunda. Så du behöver inte känna dig stressad i det avseendet heller utan onanera om du känner för att göra det och verkligen vill lära dig att ge dig själv njutning, annars är det helt okay att låta bli.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar