Frågor och svar om underlivet

14 Oct 2002, 10:13 536
Kille, 0 år
Question


hej..min flickvän är trång och ska genom gå en operation där dom ska öppna upp lite. hon och jag undrar hur det går till på ett ungefär. vi skulle bli jätte glada om ni kunde svara

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ingen av oss här på Ungdomsmottagningen kan tyvärr svara på hur den här operationen ska gå till eftersom vi inte vet något om hur läkarna bedömt din flickväns problem och hur dom planerat att genomföra operationen. Men inför en operation vill ju alla veta vad det är dom tänker göra med en, och hur det hela kommer gå till, varför jag blir förvånad över att läkaren ifråga inte förklarat för din flickvän hur ingreppet skall genomföras.
Mitt råd blir därför att ni omgående tar kontakt med den läkare som skall operera din flickvän och ber honom/henne förklara ingreppet för er. Det är något ni har rätt att kräva att få information om i förväg, så din flickvän inte behöver gå och oroa sig, och fundera över hur det ska gå till. Ring därför upp er läkare och säg att ni vill ha information om oprerationen och vad det är dom tänker göra, samt vad det innebär för din flickvän. Det är enda sättet att få ett korrekt svar då ingen annan kan veta vilket ingrepp dom planerar utan att åtminstone ha läst journalen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar