Frågor och svar om underlivet

24 Oct 2002, 21:46 376
Annat, 0 år
Question


Det är så att det svider och kliar i underlivet. men ja vet inte riktigt vad det är. kan det vara en svampinfektion? eller är det något annat? Om jag tror att jag har svamp kan ja köpa receptfritt på apoteket då utan att det kan vara farligt om jag inte skulle ha det??

Svar

Det kan givetvis vara en svampinfektion,men det kan också vara något annat.Till exempel så kan det bli irriterat om du använder stringtrosor,tvättar dig överdrivet mycket med tvål i underlivet.Du kan iförsta hand prova med att "tvätta" dig med olivolja runt slidöppningen den ger en skyddande hinna och då brukar det inte svida så mycket.Undvika stringtrosor så länge du har besvär,använd trosor av bomull.Gärna sova utan trosor så att det kommer luft till underlivet.Svampinfektion ger oftast de symptomen du beskriver man kan också ha en flytning som är tjock och grynig i utseende.Du kan prova något av de receptfria svampmedicinerna och se om det blir bättre,gör det inte det så bör du söka ungdomsmottagningens läkare på din ort för att få hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar