Frågor och svar om depression

3 Nov 2002, 14:45 127
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag känner en tjej som bl a känner sig deprimerad o hör
öster. Nu äter hon en medicin som heter Remeron, men hon vet inte hur länge hon ska äta den... hon tycker inte den fungerar så jättebra. Läkaren har inte hört av sig igen och nu funderar hon på hur länge hon ska äta o vad som händer nu??
Hur ska hon göra eller vad kan jag göra för att hjälpa henne?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Säg till din kompis att hon tar kontakt med den läkare som skrev ut medicinen till henne och att hon antingen får en telefonkontakt med honom/henne så hon får svar på sina frågor, eller att hon får en besökstid. Skulle den läkaren ha flyttat eller något annat som gör att han/hon inte finns kvar längre, kan hon ta kontakt med den mottagning där hon fick tabletterna utskrivna. Hon kan då få en tid hos en annan läkare så kan dom tillsammans diskutera behandlingstiden och hennes uppfattning att dom inte hjälper. Ibland kan det ta lite tid innan man ställt in rätt dosering osv.
Oftast brukar det vara en uppföljning när en läkare skriver ut den här typen av medicin, men uppenbarligen är det något som inte funkat i det här fallet, varför hon gör bäst i att kontakta läkaren eller mottagningen igen så hon vet hur hon ska göra framöver. Om hon har svårt att ringa, så kan du hjälpa henne med det om du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar