Frågor och svar om få kontakt

6 Nov 2002, 08:58 278
Annat, 0 år
Question


Hej hej! Jag är kär i en kille i klassen och jag vågar inte visa det! Jag tänker på honom hela tiden att jag kan bli okoncentrerad i lektionerna. Jag vill gärna bli ihop med honom! Men jag vet inte vad jag ska göra! HJÄLP MIG!!!!!!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Så där kan det bli när man är kär. Man kan bli lite frånvarande och okoncentrerad när den man är kär i finns i närheten, och så länge som det inte stör ditt skolarbete alltför mycket, så kan det ju vara härligt i sig.
Eftersom ni ändå går i samma klass så finns det säkert en hel del saker ni har gemensamt och som du skulle kunna gå fram till honom och prata om. Du kan ju fråga något om läxorna, skolarbetet i övrigt, eller börja prata om andra saker som händer i klassen.
Men om du inte vågar ta mer kontakt med honom, så borde du åtminstone ha en hel del tillfällen till att söka hans blick i klassrummet. Att flirta med ögonen kan vara väldigt bra, för då märker man ganska snart om den andre blir intresserad och tittar tillbaka, utan att man behöver säga att man är kär med ord.
Så ta chansen nu när ni ändå sitter i samma klassrum, och sök hans blick med jämna mellanrum. Sedan kan du le lite när du fångat hans blick, eller göra någon annan uppskattande min. Känner du att han börjar bli intresserad efter några gånger så är det lättare att börja snacka sen och mer visa att man är kär.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar