Frågor och svar om samlag

7 Nov 2002, 12:16 166
Kille, 0 år
Question


vilka ställningar går det lättast för en tjej alltså att få orgasm?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns sannolikt olika uppfattningar om det, men om tjejen är ute efter att få orgasm utan att hon själv eller killen hjälper till med tex fingrarna under själva samlaget, så kan det funka ganska ofta om tjejen rider på killen. Ställningen innebär att killen ligger på rygg medan tjejen sitter gränsle över killens underliv och för penisen ut och in i slidan genom att resa sig och sänka sig om vartannat. I den ställningen är det möjligt att stimulera klitoris genom att tjejen lutar sig lite framåt, för då berör nämligen oftast penisen klitoris i takt med att tjejen reser sig upp och ner.
Men det finns lika många svar på din fråga som det finns individer, så förhoppningsvis ser andra detta och delar med sig av sina tips.

Vissa ställningar gör det också möjligt att komma åt att smeka klitoris med fingrarna. Detta funkar tex om killen ligger bakom tjejen och båda ligger på sidan. I det fallet kan både tjejen och killen komma åt att smeka tjejens könsorgan under själva samlaget. Men som sagt, förhoppningsvis kan våra besökare ge dig mer tips i sammanhanget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar