Frågor och svar om få kontakt

11 Nov 2002, 10:20 134
Tjej, 0 år
Question


Hej
Jag är en tjej på 12 år.Och jag är jätte kär i en kille i min klass.Men nu är det så att jag tror att han har en tjej.Men jag är inte riktigt säker.Och jag vågar inte fråga han om vi kan träffas någon gång och kanske bli ihop.Men min kompis och jag vi frågade den där killen och hans kompis som också går i min klass om dom ville följa med på hockey men då var ena killen sjuk.Så vad ska jag göra.Jagälska honom jättemycket.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det var ju otur att den ena killen var sjuk när ni nu kom med ett förslag till dom. För annars tycker jag att idén är bra. Om ni gör något tillsammans alla fyra så får du ju många chanser att prata med honom och då kommer du nog med tiden att märka om han verkar intresserad. Det blir ju också lite lättare att få reda på om han har någon tjej eller inte om ni är ute alla fyra, för då kan du eller din kompis komma in på det ämnet vid ett lämpligt läge.
Så mitt råd är att ni helt enkelt funderar ut något igen och frågar dom en gång till. För det kan ju vara lite känsligt att rakt ut säga till sin klasskompis att man är kär i honom. Skulle det visa sig att han inte är intresserad och/eller att han har en tjej, så kan det ju bli lite jobbigt för dig att hela tiden vara i samma klassrum som honom. Därför kan det vara en bra idé att ni försöker göra något tillsammans alla fyra, så får du en chans att se om han verkar intresserad, eller om han är upptagen utan att du avslöjar för mycket om dina känslor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar