Frågor och svar om svampinfektion

12 Nov 2002, 20:39 3238
Annat, 0 år
Question


Jag får ibland så att det kliar jätte mycket i underlivet och sen blir det som två ballonger(jätte svullet)blygdläpparna. Jag vet inte vad det här är och skulle bli jätte glad för svar för jag blir väldigt orolig när detta händer fast det händer bara i bland vad kan det vara*??????

Svar

Det är inte lätt att svara direkt vad det kan vara för besvär du har.Men jag kan ha olika teorier om detta.Det kan vara en svampinfektion i slidan den ger ofta klåda runt slidöppningen och på blygdläpparna.När man då kliar sig där så kan blygdläpparna svullna,ofta har man också en vit-grynig flytning som är lite "torr" i konsistensen.Det kan också vara en allergisk reaktion,till exempel om du bytt tvättmedel, en annan tvål.Ibland efter samlag så kan det vara irriterat i slemhinnorna och på blygdläpparna,det kan vara bra att använda tex olivolja att " tvätta" sig med,och sedan duscha efteråt men ej använda tvål då endast vatten.Om det är en svampinfektion så finns det läkemedel på apoteket att köpa receptfritt. Du kan också vända dig till ungdomsmottagningen på din ort för att få hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar