Frågor och svar om samliv

16 Nov 2002, 14:13 1287
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en kille på 19 år.
Min flickvän är 21 fast vi är på samma våglängd så hon brukar säga att jag är den mogna av oss.
Jag och min flickvän älskar verkligen varandra och vi är såklart mycket tända på varandra.
Vi kan prata med varandra om det mesta och hon är en otroligt förstående flickvän.

Nu till problemet.
Vi har inte haft sex än och både hon och jag vill, men det är så att jag är väldigt välutrustad, min penis är ungefär 23/15, Min flickvän har bara haft sex en gång för tre år sedan men den killen va typ... mindre än mig, och den gången sa hon att det gjorde ont.
Och jag är så rädd för att göra henne illa, Jag vet att hon är orolig för första gången vi har sex.

Jag därimot har haft sex med en annan tjej innan min nuvarande flickvän och när vi hade sex första gången så såg jag hur hon bet ihop och det syntes att hon hade ont men skrek åt mig och blev jätte arg om jag slutade.
Senare fick jag reda på att hon filmat allt och visat bandet för sina vänner.
Jag är inte rädd för att min nuvarande flickvän skulle göra något sånt men bilden och känslan av när vi hade sex har bitit sig fast...

Jag undrar om det kommer göra ont för min flickvän när vi har sex, jag kan inte sluta tänka på det och mår jätte dåligt av detta, jag vill ju inte ha sex om det gör ont för henne.
Jag vet inte vad jag ska göra.
Jag börjar få panik av mina egna tankar.
Jag har pratat med en vän om det men han visste inte riktigt vad jag skulle göra.
Kan man operera så den blir mindre?
Kan storleken bero på att jag är halv Indisk?
Förlåt för att detta mailet låter löjligt men jag vet verkligen inte vad jag ska göra... hon vet inte om att jag känner såhär och är rädd för att hon skulle bli skrämd av mina tankar.
Snälla hjälp!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dina frågor kring operation kan jag tyvärr inte svara på, utan det får i sådant fall vår läkare svara på, alternativt frågar du läkaren på närmaste Ungdomsmottagning.
När det däremot gäller hur du ska göra med din flickvän har jag några råd att ge dig.

Det verkar som om ni har en fin och öppen relation där ni brukar prata om saker, och det gör att jag tror på att ni kommer att kunna hantera det här problemet tillsammans på ett bra sätt, om ni bara gör det till en gemensam sak. Som det är nu går du runt med din oro, och hon kanske har sin. Och det värsta med oro är att den har en tendens att växa sig större när man går runt med den själv och inte förmår prata med den det berör. När man väl börjar snacka med varandra om den oro man känner, så brukar olika lösningar öppna sig och man börjar liksom tillsammans att försöka hantera problemet. Man kan få hålla på och trixa ett tag för att komma fram till lösningen, dvs testa olika saker, prata igen, testa något annat, prata igen.... Men till slut, om man inte ger sig, brukar man hitta en väg och då växer man faktiskt både som människa och som par. Nyckeln till det hela är alltså att snacka.
Så det första jag tycker du ska göra är att sätta dig ner med din tjej i lugn och ro och berätta för henne om hur du känner dig, och vad du varit med om tidigare. Du har ju tyvärr haft oturen att få riktigt dåliga erfarenheter av sex, och det som den här tjejen gjorde mot dig kan du faktiskt polisanmäla. Ingen har rätt att smygfilma någon annan på det här sättet och visa det för andra. Det är ett brott och inget annat.

När du berättar för din flickvän hur rädd och orolig du känner dig för att göra henne illa, så ger du också henne en möjlighet att prata om hur hon ser på det, vilket jag tror är bra för er båda. Det behövs oftast bara att någon börjar. Om ni kan berätta för varandra om hur ni känner det så kommer ni slutligen till frågan om vad ni ska göra, och då har ni kommit så långt att detta blivit ERT gemensamma problem och inte ditt eller hennes som var och en ska lösa på egen hand.

Vad lösningen på problemet är, kan jag inte ge något exakt svar på utan ni måste tillsammans prata om hur ni ska göra. Men jag kan ge er lite idéer och tankar som kanske kan hjälpa till i detta.
För det första ska man veta att slidan är otroligt töjbar. Om du tänker på att kvinnor föder barn så får du en uppfattning om detta. Det betyder du inte att det inte kan göra ont, då alla vet att barnafödande är väldigt smärtsamt. Men din tjocklek på penisen går ju inte att jämföra med huvudet på ett barn, varför vi inte rör oss i den dimensionen överhuvudtaget. Generellt skulle jag inte säga att din penis är så tjock att den skulle orsaka smärta. Men kvinnor är olika trånga, och något som spelar stor roll i detta är att din tjej inte har haft samlag mer än en gång. Att det gör ont första gången för tjejen är ju inte ovanligt, men faktiskt så är det så att det även kan göra ont en tid framöver. Några orsaker till det är att hela mödomshinnan kanske inte har försvunnit, samt att man ofta är mer spänd och nervös dom första gångerna. Så därför är det långt ifrån säkert att din penisstorlek utgör ett problem överhuvudtaget när ni har haft samlag ett antal gånger, så din tjej blivit "uttänjd" och känner sig trygg och lugn när ni har sex. Likadant är det med längden på din penis. Tjejer är olika när det gäller hur lång penis dom kan, och vill ha inne i slidan, men ett samlag kan vara minst lika bra även om inte hela penisen är inne. Därför borde inte längden i sig utgöra ett problem. Men det är sådana här saker som gör det så viktigt att ni pratar om det här, för då kan ni båda testa er fram och hon kan under samlaget säga stopp helt enkelt när hon känner att det är nog. Med tiden lär sig både hon och du då hur långt penisen kan vara inne. Och bestämmer man sig i förväg för att hon ska säga stopp om det gör det minsta ont, så får tjejen en trygghet och behöver inte var rädd för att säga ifrån om det börjar kännas obehagligt på något sätt. Och då behöver du inte heller vara rädd för att göra henne illa, för du kan lita på att hon säger ifrån.
Så till att börja med kan ni kanske komma överens om att ni har sex med varandra genom att på olika sätt smeka varandra och vara nakna tillsammans. Ni kan använda fingrar, samt mun och tunga om ni vill det, till att lära känna varandras kroppar. Ha inte så bråttom med själva samlaget då utan bestäm er för att testa en liten bit i taget. Efter att ni känner er trygga med varandras kroppar och vet hur ni ska göra för att hetsa upp varandra och göra det skönt för varandra, kan ni prova att föra in penisen en liten bit. Funkar det, så nöjer ni er med det. Funkar det inte, så pratar ni om vad som inte funkar och försöker nästa gång i stället. Men bli inte oroliga för det, för det är som sagt normalt att tjejen är trång i början av sitt sexuella liv. Det är ju också alltid viktigt att tjejen blir våt om man ska kunna föra in penisen, och det är bl a därför som det kan hjälpa om man är van vid att vara tillsammans sexuellt utan att ha samlag, för då är man inte lika nervös vilket annars kan göra att tjejen har svårt för att bli våt.
Men när ni fått den första biten att funka så kanske ni provar lite mer nästa gång osv.
Exakt hur ni ska göra kan jag alltså inte säga till dig, men som nu nog förstått så är nyckeln att ni börjar prata om det här. För när man pratar så avdramatiserar man ofta det hela och hittar styrkan i förhållandet som gör att man kan ta sig igenom problem av den här typen, och det tror jag att du och din tjej kan om ni bara vågar vara ärliga mot varandra och hjälps åt för att ni skall känna er trygga med varandra även sexuellt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar