Frågor och svar om kompis

16 Nov 2002, 14:26 137
Tjej, 0 år
Question


Va ska man göra när en kompis har ett ex som jag fick ihop det med...å sengör hanslute me mej å blir tillsammans me henne igen!! Va ska man göra då??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att han gör slut med dig och väljer henne istället igen, kan du ju inte göra så mycket åt. Men känner du att han på något sätt betett sig illa, svikit dig, eller på något annat sätt sårat dig, så kan du självklart prata med honom, och försöka få en förklaring på det hela. Ibland kan det också hjälpa en ifall man själv får en chans att säga vad man tycker till den som i sådant fall gjort en illa. Då får man det ur sig, om du förstår vad jag menar.
I annat fall så har du tyvärr bara en jobbig tid framför dig när du får försöka ta hand om dig själv lite extra och ge ditt brustna hjärta en chans att läka.

Du säger inget om hur ditt förhållande till din kompis blivit efter alla turer som varit, men det är inte osannolikt att er vänskap blivit påverkad av detta. Känner du så, tycker jag att du skall ta ett snack med din kompis och försöka se om ni tillsammans kan bestämma er för att vårda er vänskap även om den här killen nu verkar hålla på och byta mellan er. Gör man inte det, så är det lätt hänt att det kör ihop sig med kompisen, och sedan står man där och har förlorat både kompis och kille, vilket inte är roligt. Så fundera över hur du känner och se om du och din kompis skulle vara betjänta av att prata ut med varandra kring hur er vänskap påverkas av detta som hänt, och vad ni ska göra för att kunna fortsätta att vara vänner.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar