Frågor och svar om sex

16 Nov 2002, 14:37 1106
Tjej, 0 år
Question


Min kille brukar pulla mej.. iband gör han för hårt åh ja får ont efteråt.. åh d svider när ja kissar och så..e d farligt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är definitivt inte bra om du får ont efteråt, och pullar man för hårt kan det uppstå skador. Du får förmodligen små sår på slemhinnorna när han pullar för hårt, varför det svider när du kissar. Sannolikt är det inte så allvarligt att det inte läker av sig självt, men gör det inte det så vänd dig till närmaste Ungdomsmottaging och prata med barnmorskan där. Men viktigast av allt är att du ser till att det här inte händer igen.
Jag vet att det finns tjejer som är rädda för att säga ifrån till sina killar om dom känner smärta under sexuella aktiviteter. Men det är absolut nödvändigt att man som tjej säger till om det gör det minsta ont. Sex ska inte göra ont, och smärta är en signal på att det är något som inte är bra. Dom flesta killar vill inte heller göra illa sin tjej, men dom har inte alltid kunskap om hur det känns för tjejen, varför dom ibland kan tro att tjejen tycker det är skönt, fast det egentligen gör ont. Därför måste du bara säga till så fort det gör ont, för annars kan han aldrig veta att han pullar dig för hårt. Skulle han sedan inte lyssna på dig när du säger till, eller på annat sätt inte respektera vad du sagt, är det ingen speciellt bra kille du är ihop med. Men var aldrig rädd för att säga till om det gör ont, för det är du som förlorar på det i längden om du bara tiger och lider.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar