Frågor och svar om få kontakt

21 Nov 2002, 14:02 82
Annat, 0 år
Question


Hej! jag hoppas kunna få någon slags hjälp av er. Jag känner mig totalt förvirrad och märker att jag börjat glömma bort saker som är så självklara. Antingen så är jag stressad eller så beror det på att jag inte kan hantera det som händer runt omkring mig just nu. Mitt största problem är att jag inte kan förstå vad killen jag gillar menar egentligen.Han är verkligen perfekt i mina ögon och jag har sett honom som den mest omöjliga att få. Nu är det så att jag verkar få honom den här gången.. han har frågat om vi kan träffas och så.. Jag känner mig väldigt orolig och vet inte ens om jag vill träffa honom. Jag berättade för ett tag sen för honom att jag tror att jag är kär i honom. Jag hade förväntat mig att han skulle bli sur eller nåt, men istället tog han det positivt. Enda anledningen till att jag sa nåt till honom var för att jag ville få en chans att glömma honom och gå vidare. Jag borde kanske berätta att jag sa det via chatten eftersom vi är föredetta skolkamrater och inte träffat varandra på länge. Jag vet varken vad han vill eller inte vill. Han beter sig som om han vill att jag ska fortsätta vara intresserad, men jag vet inte. Är det här ett tillräckligt stort bekymmer för att man ska kunna få prata med någon? jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det skulle vara schysst om ni kunde svara.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Inga bekymmer är för små för att man skall kunna få prata med någon, så om du känner för att prata med någon mer personligen så kan du mycket väl gå till närmaste Ungdomsmottagning eller till skolkuratorn.

När det sedan gäller den här killen du fått kontakt med, så upprepar du i ditt brev att du inte vet vad han vill. Min fråga till dig är:
Vad vill du själv?

Uppenbarligen blev han intresserad av att du trodde du var kär i honom, och du säger också att han verkar vilja att du ska fortsätta vara intresserad av honom. Varför ställer du dig så frågande till det? Har han sagt eller gjort något som gör att du tvivlar på att han verkligen är intresserad, eller är det så att du bara inte kan fatta att någon du är intresserad av, kan vara intresserad av dig?

Mitt råd till dig är att du slutar att grubbla så mycket över varför han är intresserad och vad han egentligen vill. Lägg istället energi på att ta reda på vad du själv vill. Är du intresserad av den här killen fortfarande? Vill du ge det hela en chans och se om det kan bli något?
För att kunna besvara frågorna måste du kanske träffa honom och se hur det känns helt enkelt. Gör du det, kommer du ju också få en känsla av hur pass intresserad han är, och vad han vill med det hela, och då slipper du ju fundera över det längre. Men som sagt, utgå från dig själv och vad du vill, sedan får du se vad han har för avsikter, det kan du ju knappast gissa dig till i förväg.

Sist vill jag säga att stress mycket väl kan bidra till att man börjar glömma saker, och om det nu är så att den här situationen stressar dig, så kommer du märka att du börjar komma ihåg igen när du fått en lösning på det hela.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar