Frågor och svar om få kontakt

24 Nov 2002, 11:52 170
Tjej, 0 år
Question


Hej!!!Jag e kär i en kille han går på skolan som ligger bredvid min. Jag har sett han i våran gemensamma matsalen men jag vågar inte säga hej. Och han e alltid med sina kompisar så jag kan inte säga det när han e själv för att det e han aldrig ju. Jag pratar med honom på msn och då säger jag att jag sett han i skolan då säger han att jag e en mes för att jga inte vågar säga hej.Jag ångrar mig efteåt att jag inte sagt hej.Vad ska jag göra??????????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Är man kär i någon och vill ha kontakt, så finns det inga genvägar, utan man måste själv försöka ta sig i kragen, hitta modet, och säga dom där första orden. Annars hamnar man där du hamnat, nämligen att man går och ångrar sig hela tiden, och det är ingen rolig känsla att ha. Enligt min erfarenhet ska man satsa lite energi på att träna upp sig i sådana här sammanhang, för ju mer man gör det, desto lättare blir det. Och att våga lite mer kan man ha nytta av i många situationer i livet. Tänk bara så många det är som går runt och ångrar sig för att dom inte tog olika chanser här i livet. Då är det oftast bättre att veta med sig själv att man givit det chansen även om det inte alltid sedan funkat som man ville. Men det är som sagt oftast jobbigare att gå och tänka "tänk om jag bara sagt något......."!

Så bestäm dig helt enkelt bara för att du ska säga hej till honom nästa gång du ser honom, och sedan kämpar du för att göra det också. Misslyckas du första gången, så satsar du mer nästa gång tills du lyckas med det du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar