Frågor och svar om att vara gravid

24 Nov 2002, 19:31 143
Annat, 0 år
Question


Hej!Har inte haft min mens pa snart 7 veckor,borjar bli lite orolig.Har gjort 2 gravtest,bada negativa.Till problemet hor att jag ar i Asien och ska vara har i 8 v till.Vet inte vart jag ska vanda mig.

Svar

Det framgår ej av frågan om ni använt preventivmedel(kondom). Om ni inte gjort detta och har haft oskyddat sex senaste tre veckorna så visar inte graviditetstesten detta ännu. Annars kan du lita på testen. Ibland när man gör något utöver det vanliga har det stressigt till exempel eller ett miljöombyte, kan det påverka kroppens hormoner och då är det lätt att menscykel påverkas.Så förmodligen kommer din mens att rätta till sig av sig själv när du kommit hem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar