Frågor och svar om onani

30 Nov 2002, 13:36 797
Kille, 0 år
Question


en gång när jag runkade så kom min flickvän in i rumet. hon började jenast att skrika och hon tyckte att det var äcklikt. och nu har hon lämnat mig. HUR SKA JAG GÖRA FÖR ATT FÅ HENNE TILLBAKA???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Uppenbarligen blev hon skrämd/äcklad av att du onanerade, och det är ju tråkigt att det skulle ta sig sådana uttryck att hon lämnade dig. Jag vet inte vad det är din flickvän finner så upprörande med onani, att hon är beredd att gå så långt som att göra slut för att du onanerar. Kanske är det så att hon inte själv har någon erfarenhet av onani, och därför tycker det är konstigt, eller så kanske hon tog det som en personlig kränkning, då en del tjejer känner sig otillräckliga, eller anser att det är något fel på förhållandet ifall killen fortsätter onanera trots att han har en tjej.
Men att onanera är ju inget konstigt i sig, och har generellt inget att göra med ifall man har ett förhållande eller ej, men där är som sagt meningarna delade.

När det nu gick så illa att hon gjorde slut, så är nog enda sättet att få tillbaka henne ifall ni reder ut det som hänt. Då måste du helt enkelt söka upp henne och försöka få henne att berätta för dig vad det var med din onani som gjorde henne så upprörd att hon valde att göra slut. Sedan får du se vad hon ger för förklaring. Det kan vara någon av dom som jag gav exempel på, eller så kan det vara något helt annat. Men poängen är att du måste få reda på hur hon upplevde det hela och vad som var så upprörande för henne, om ni ska kunna reda ut det. För vet du varför hon tog så illa vid sig, så kan ju du förklara för henne hur du ser på det och ni kan eventuellt reda ut det här.
Det kan ju dock visa sig att det inte bara var det här med onanin och då kanske det hela blir svårare. Men om du vill ha henne tillbaka så har du ju i alla fall inget att förlora på att försöka prata med henne och få höra vad som var orsaken till att hon lämnade dig, och om ni kan reda ut missförstånden på något sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar