Frågor och svar om sex

4 Dec 2002, 12:05 174
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 14 år jag vill ha sex men hur ska jag veta om min tjej vill ha det det är jättesvårt att veta!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det bästa sättet att få veta är helt enkelt att fråga. Ni är ju väldigt unga båda två och det är en hel del saker man måste bestämma ihop ifall man ska ha sex. Hur man ska skydda sig är en sådan sak tex.
Det finns dom som tycker att man bara ska försöka köra på när man håller på och smeker varandra och det verkar som om båda är upphetsade, men det är ett ganska dåligt sätt enligt min erfarenhet. Det är inget som säger att hon vill ha sex med dig bara för att ni smeker varandra och är upphetsade, och därför är det lätt hänt att det blir missförstånd i sådana situationer. Skall man dessutom ha sex för första gången, och man är så pass unga som ni är, tycker jag att man skall ha funderat igenom det lite mer och pratat om det tillsammans. Då har man bäst chans att det blir bra, och att båda känner sig trygga när man väl har sex.
Så mitt råd är att du snackar med din tjej om det här och hör hur hon tänker. Sedan får ni gemensamt komma fram till hur ni vill göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar