Frågor och svar om kompis

8 Dec 2002, 17:55 62
Annat, 0 år
Question


Jag är kär i min bästa kompis tjej vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här är ju självklart en väldigt känslig situation och här gäller det för dig att fundera över hur mycket du värdesätter vänskapen med din kompis. Om er vänskap är viktig för dig så har du nog inget annat val än att försöka komma över dina känslor för den här tjejen, för det är ju inte speciellt sannolikt att han vill fortsätta vara vän med dig om du stöter på hans tjej. För att ge dig själv en chans att komma över henne, om du nu väljer det alternativet, så kan du för din egen skull försöka umgås med dom båda lite mindre, för det kan vara svårt i början att komma tillrätta med sådana här känslor om man hela tiden umgås med den man är kär i.
Det som även talar för att du får försöka komma över henne, eller åtminstone vänta och se ifall din kompis förhållande med henne håller i sig, är att hon förmodligen ändå inte är så intresserad eftersom hon redan har en kille. Så risken om du försöker få henne är att du står där sedan utan både kompis och tjej, och det är ju ingen rolig situation direkt.

Skulle du nu ändå bestämma dig för att riskera vänskapen med din kompis, så får du vara beredd på att han sannolikt kommer bli både arg och ledsen. Det är i mångt och mycket ett svek ifall man försöker få sin bästa kompis tjej/kille, men vissa väljer ändå att satsa på kärleken, varför du måste bestämma själv vad du vill göra. Men som sagt, om du väljer att uttrycka dina känslor för henne, så var beredd på att du kan få det jobbigt i din relation till din kompis, och ibland kan andra runt omkring också göra det jobbigt för en, då vissa reagerar starkt när dom uppfattar att någon sviker en kompis.
Sedan går det inte att komma ifrån att kärleken ibland gör det värt att ta chansen, men det vet man liksom aldrig förrän efteråt, och man bör åtminstone veta vad man ger sig in på om man skall försöka en sådan sak.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar