Frågor och svar om menstruation

8 Dec 2002, 20:40 205
Tjej, 0 år
Question


hej!
jag hatar min mens för att när den börja så är det en brun gegga i flera dagar sen kommer det blod och det vara i typ6-7 dagar sen slutar min mens med brun gegga i några dagar till.vad kan det beror på?jag vill verkligen inte ha det så här kan du ge mig några tips.tex att man minska ner mensen eller något annat för det här är jätte jobbigt.så hela min mes håller på ungerfär i 12-15 dagar.

snälla hjälp mig!

Svar

Menstruationscykel är ofta som du beskriver det med brunaktig blödning först och sedan mensblod någon dag och sedan brunaktigt igen som minskar i mängd,så cirka 7 dagars mens är det vanligaste.Det finns läkemedel som kan minska mängden mensblod som heter Cyklo-F och är receptfritt. Men jag rekommenderar dig att söka på ungdomsmottagningen på din ort,för att eventuellt göra en gynekologisk undersökning hos läkare.För att se att det inte är någon medicinskt fel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar