Frågor och svar om menstruation

8 Dec 2002, 21:17 575
Annat, 0 år
Question


När jag har mens blöder jag jätte mycket jag tar tabletter som heter syklo-f och det hjälper lite..kommer jag alltid att blöda jätte mycke??när man blöder så mycke är det jobbigt att ha binda men jag vågar inte andvända tampong för jag är rädd att få TSS...hur stor är chansen att man får d???

Svar

En del kvinnor har riklig mens,man kan givetvis göra som du gjort använda Cyklo-F för att minska på blödningsmängden. Riklig mens kan bero på sjukdom till exempel muskelknuta i livmodern,eller en ärftlig faktor som gör att din mens är riklig. Jag rekommenderar dig att söka läkare på ungdomsmottagningen på din ort för ën eventuell gynekologisk undersökning för att utesluta sjukdom. Läkaren kan också skriva ut Cyklo-F åt dig om det behövs. Om din mens är riklig så kan du behöva tillföra lite extra med järn i tablettform då kosten inte kan kompensera denna förlust. Du behöver inte känna dig rädd för att använda tampong, men det är viktigt att byta den regelbundet cirka var 3-4 timme.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar