Frågor och svar om få kontakt

14 Dec 2002, 11:45 172
Annat, 0 år
Question


Jag är kär i en tjej som är lika gammal som mig. Problemet är bara att jag skickade ett brev där jag berättade att jag gillade henne fast just då så hade hon pojkvän men jag vet inte om hon har det längre. Jag vet heller inte om hon är intresserad av mig. Vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du vet någon som känner henne, kan du ju fråga den personen ifall hon fortfarande har en pojkvän, annars kan du helt enkelt skriva ett brev till och fråga om det, eller söka upp henne och fråga henne rakt ut ifall du vågar det. Hon vet ju redan att du gillar henne, så det kanske inte känns lika svårt att fråga henne själv om hur läget är då.

När det sedan gäller om hon är intresserad av dig eller inte, så är det ju samma sak där. Om du ser henne typ i skolan eller så, kan du ju förvisso få lite ledtrådar om du ser att hon tittar på dig osv, men för att veta säkert måste du ju prata med henne, eller få henne att skriva tillbaka till dig. Du ju också här fråga någon som känner henne, men oftast är det bäst om man själv pratar med den man är kär i, istället för att låta någon göra det åt en. Men försök ta reda på hur saker och ting är, för det är ju jobbigt att gå runt och inte veta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar