Frågor och svar om onani

14 Dec 2002, 19:33 247
Kille, 0 år
Question


Är det farligt att onanera 9 ggr om dagen??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, i princip är det inte farligt om det handlar om vanlig onani och man inte använder vassa föremål som kan skada slemhinnor osv. Använder man den typen av föremål eller på annat sätt onanerar så man känner smärta kan man skada sig även om man bara onanerar en gång. Men i ditt fall utgår jag från att vi pratar mer vanlig onani med hjälp av händer och/eller fingrar, eller andra mer mjuka hjälpmedel.
Det enda som händer om man onanerar mycket varje dag är att man kan man bli lite öm och nästan få som skavsår. Så kan det bli vare sig man är kille eller tjej. I sådant fall är det bäst att ta en liten paus, precis som du skulle gå lite mindre om du fick ett skavsår på hälen. Men annars är det ingen fara att onanera mycket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar