Frågor och svar om chlamydia

15 Dec 2002, 19:38 178
Tjej, 0 år
Question


ja är en tjej på 15 år. Jag förlorade min oskuld när ja va 14 med en kille ja känt länge och som jag tycker jätte mycket om. Vi har haft sex många gånger nu. Men för ca 1½ månad sen så va ja på en fest och hade då sex med en annan kille... Dagen efter det så vart jag tillsammans med den killen som ja känt så länge och fortfarande tycker om, men det tog slut för en vecka sen för det funkade inte, men vi är fortfarande kompisar. Igår så va ja på en annan fest å då sa killen ja va med för en månad sen, att jag borde gå och testa mej...? så nu har jag läst på er sida att symptom på klamydia kan vara t.ex. att man får ont i nederdelan av magen å att det kan svida när man kissar och jag har haft ont i magen i över en vecka nu och ibland så känns det som det svider när jag kissar. Jag har berättat för mitt ex om vad som hänt och han förstår och stöttar mej eftersom allt är så jobbigt nu... Det jag undrar är om jag ska testa mej? och äre stor chans att ja har klamydia?

Svar

Det finns givetvis en risk att du kan ha chlamydia,risken för att bli smittad ökar förstås med antal partners. Vänd dig till ungdomsmottagningen på din ort,för att lämna ett urinprov för chlamydia och även eventuellt för att kontrollera att du inte har en urinvägsinfektion, som också kan ge de symptom du beskriver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar