Frågor och svar om kondom

15 Dec 2002, 20:14 195
Kille, 0 år
Question


Hej jag är en kille på 15år. När jag och min flickvän hade sex så sprack kondomen. Jag vet inte fall hon känner till det. Men för att inte göra henne orolig kan man väl vänta två veckor och frågar fall hon har haft sin mens som vanligt. Då får jag väl reda på fall hon har blivit gravid eller ej.

Svar

Jag tycker att du ska prata med henne med en gång och inte vänta.Om kondomen går sönder så kan hon ta så kallade dagen efter piller-Norlevo.För att förhindra en eventuell graviditet. Det är betydligt bättre än att vänta och se om hon blir gravid eller ej.Tabletten tas så snart som möjligt gärna innan 24 timmar har gått från kondomhaveriet men kan tas upp till 72 timmar efteråt.Tabletterna kan fås på ungdomsmottagningen på er ort eller köpas receptfritt på apoteket.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar