Frågor och svar om onani

15 Dec 2002, 20:13 154
Tjej, 0 år
Question


jeg har onnert nå i 6 år, det har gått veldig bra, og jeg har fått en god følelse når jeg gjør det, men i de siste dagene har det sluttet å funke, kan det være at jeg har gjort det for mye, eller hva er grunnen. Jeg håper å få et svar på dette, fordi det tynger meg virkelig.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det kan vara så enkelt att du behöver en liten paus med onanin, särskilt om du onanerat dagligen eller regelbundet i 6 år. Då är det inte så konstigt om du inte riktigt har samma lust längre. Sex överhuvudtaget kan vara så att lusten går upp och ner i perioder, och då måste man tillåta sig själv att ta lite paus utan att tro att det måste vara något fel. Så mitt råd till dig är att du slutar onanera under ett tid. Du kan prova dig fram hur länge, men börja med några veckor. Försök sedan att bara onanera när du känner lust och verkligen vill, för det är ju inget som säger att man måste onanera, utan det gör man ju bara för att man har lust, och har man inte det, kan man lika bra hålla upp tills lusten kommer tillbaka, för det gör den med tiden. Men det kan ta från en vecka upp till flera månader eller t o m något år, innan man känner för att onanera igen, så oroa dig inte för mycket för det här, utan låtlusten styra om du onanerar eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar