Frågor och svar om onani

18 Dec 2002, 21:30 592
Kille, 0 år
Question


jag är en kille på 16 år. jag har ett problem, jag brukar runka på skol toaletten är det normalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min erfarenhet så är detta faktiskt vanligare än vad många tror. Åtminstone har jag under mina år som kurator och psykolog träffat en hel del som berättat att dom gjorde likadant när dom gick i skolan. En del fortsätter även med det som vuxna när dom kommer ut i arbetslivet. Men det är nog ändå vanligare i din ålder då många har som störst sexlust då och onanerar ofta.

Så länge som man inte stör någon, så tycker jag att det är var och ens ensak vad man gör på toaletten, varför jag inte tycker du ska se detta som ett problem. Och som sagt, det är säkert fler än du i skolan som gör så, även om ingen pratar om det, så jag tycker inte du ska bekymra dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar