Frågor och svar om samliv

20 Dec 2002, 08:20 169
Kille, 0 år
Question


Jag undrar om det är onormalt att när jag kommer i min flickvän, att sperman åker ut ur henne och hamnar i sängen. Är detta normalt och vanligt eller är jag konstig?

Sen har jag en annan fråga, Jag brukar komma väldigt fort, speciellt på senaste tiden. Hur kommer detta sig och kan jag ändra det på nåt sätt? Jag vill ju att hon också ska ha det skönt..Jag känner mig dum när jag kommer efter ung 30sekunder..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är helt normalt att sperman rinner ut ur henne och hamnar i sängen, så det är inget konstigt med det.
När det sedan gäller att du kommer fort, så kan ni försöka med att du mer smeker henne, och hon inte smeker dig så mycket när ni har förspel. Under själva samlaget kan ni sedan prova att ta paus, dvs göra små korta avbrott så din upphetsning hinner sjunka tillbaka lite. Dessutom kan ni prova att dra ner på tempot och köra lite långsammare. Ni kan också pröva att du ser till att få en utlösning innan ni har själva samlaget, antingen genom onani, eller att du får utlösning under ert förspel. Testa också att fortsätta samlaget efter att du kommit i henne, vilket kan vara lite knepigare eftersom det kräver att du kan få stånd igen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar