Frågor och svar om könsorganen

27 Dec 2002, 10:46 390
Kille, 0 år
Question


Hej. Jag är en kille på 15 år. Jag tycker att min snopp inte är så stor och sen så är min förhud ganska trång. Kommer detta att redas ut med tiden? Jag vet iofs att snoppen växer med tiden, men med förhuden, blir en automatiskt lixom, slappare eller va man ska säga?
Min förhud är iofs inte så jättetrång, när ja inte har stånd så kan ja få ner där ganska lätt, men när ja har stånd, så ät det lite svårare, ja kan dock få ner förhuden när ja har stånd, men ja undrar om den verkligen ska va så trång?
Tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tror inte du behöver bekymra dig, för det låter inte som om du har någon onormalt trång förhud. Att den känns trängre när du har stånd är helt normalt. När snoppen sedan växer, så växer förhuden också, så den hänger liksom med automatiskt i dom allra flesta fall. Och eftersom du inte verkar ha trång förhud nu, tror jag inte du behöver bekymra dig i framtiden heller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar