Frågor och svar om få kontakt

27 Dec 2002, 11:01 175
Tjej, 0 år
Question


vi är 2 tjejer som är kära i 2 killar asså en varsin fast dom gillar ikke oss vad vi tror iaf.fast dom har ju skikka lite saker som typ hjärtan och så men hur ska vi göre??????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att dom har skickat hjärtan osv brukar ju vara ett tecken på intresse, men sedan vet jag inte om det finns andra saker som talar emot att dom skulle vara intresserade av er. Men i kärlek så gäller bara en sak, ifall man är intresserad av att bli ihop med någon, eller få reda på om personen är intresserad överhuvudtaget, och det är att ta kontakt på något sätt.
Man kan ta kontakt genom att flirta, dvs titta på personen lite extra, le lite när personen tittar tillbaka, och se ifall även han/hon ler tillbaka. Gör han/hon det kan det kännas lättare att gå fram och prata eller ringa. Man kan ju också börja prata via Internet om man nu har någon chattsajt som man vet personen brukar vara på. Men som sagt, till slut kommer man ändå ditt att man måste våga ta personlig kontakt. Ni är ju två stycken, varför ni kanske skulle kunna komma på något roligt att göra som ni skulle kunna fråga killarna ifall dom vill hänga med på. Det är nästan alltid lättare när man är två, så därför tycker jag att ni skall ta chansen och försöka ta kontakt med dom direkt, för då får ni ju veta om dom är intresserade eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar