Frågor och svar om tjej

27 Dec 2002, 11:39 146
Kille, 0 år
Question


Hej jag har träffas många tjejer och skulle vilja bli vän med och kanske gå ännu längre men jag vågar knappast snacka med nån jag är så jävla blyg så jag säger inget kan ni ge exempel vad man ska göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Är man väldigt blyg, så får man på olika sätt försöka träna sig i att ta kontakt. Men för att våga göra det i början så brukar det underlätta om man förbereder sig.

Du skulle tex kunna välja ut några tjejer som du vet att du kommer att träffa. Det kan vara tjejer i klassen, på jobbet, eller tjejer som du träffar i andra sammanhang. Välj ut några du skulle vilja bli vän med i första hand, för kommer du väl så långt, så kommer det vara lättare att sedan eventuellt gå vidare om du känner att det känns rätt.
Sätt dig sedan hemma och skriv upp deras namn på ett papper. Skriv sedan ner vad du känner till om dom här tjejerna. Det kan vara saker dom gillar, vilken klädsmak dom har, om dom gör något speciellt på fritiden, om dom gillar att dansa, vilka dom känner, ja, precis allt du kommer på som du vet om dom.
När du gjort det så läser du igenom vad du skrivit och sedan försöker du komma på saker du skulle kunna fråga varje tjej om, eller saker du skulle kunna prata om. Du kanske inte vet så mycket om något som en av tjejerna håller på med på fritiden tex. Då skulle du kunna fråga: "Du, jag har hört att du håller på med ....., hur gör man egentligen det?" eller något liknande. Vidare så kanske du ser att någon bryr sig mycket om kläder och har bra smak. Då skulle du tex kunna säga "Du har alltid så schyssta kläder på dig, det vore kanon att ha dig med som smakråd när man ska ut och handla någon gång.", vilket sannolikt tjejen skulle uppfatta som en komplimang.
Jag tror att du förstår vad jag menar nu så du själv kan sätta dig ner och skriva ner frågor och samtalsämnen under varje tjejs namn.

När du gjort detta så är sista steget att verkligen ställa dom där frågorna, eller börja prata om det där ämnet när du väl träffar henne. I det läget så finns det inte så mycket annat än att försöka. Lyckas du inte få fram något första gången, så försöker du igen tills du lyckas. Men det brukar som sagt vara lättare om du är förberedd på det här sättet så du känner att du har saker att prata om. För kommer samtalet väl igång så brukar blygheten minska lite. Försök det här, och jobba stenhårt på att verkligen våga säga det du har förberett när det blir läge. Med tiden kommer du blir så bra på det här så att du inte kommer behöva några förberedelser längre, men i början kan det vara en hjälp att komma igång.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar