Frågor och svar om få kontakt

29 Dec 2002, 12:00 151
Kille, 0 år
Question


Jag är kär i en tjej i klassen hur ska jag berätta det för henne?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du har ju många tillfällen att prata med henne eftersom ni går i samma klass, varför du skulle kunna börja med att snacka med henne om andra saker än att du är kär i henne så ni får mer kontakt med varandra. Funkar det sedan mellan er och det känns rätt så ni fortsätter prata med varandra, kommer ett läge uppstå då du kan berätta för henne vad du känner.
Alternativet är ju att du använder någon kompis för att pejla hur hon känner för dig, eller som ger henne en vink om att du är intresserad, så får du se hur hon reagerar. Men i dom allra flesta fall tycker jag det brukar funka bäst om man själv tar kontakt, och i ditt fall borde det vara lite enklare då ni går i samma klass, varför du får många chanser att ta kontakt med henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar