Frågor och svar om att vara gravid

1 Jan 2003, 19:08 370
Tjej, 0 år
Question


jag är gravid i 6:e veckan, och fick en blödning igårkväll, som slutade sen, det var rätt ljust blod och med två klumpar i, kan jag ha fått missfall fast jag inte hade ont i magen?
hur vet jag om det var missfall eller ej?
om jag gör ett grav test idag, viar den gravid, även om jag skulle ha fått missfall?
väntar på svar jag känner mig lite orolig,för den här graviditeten är efterlängtad.

Svar

Det är inte ovanligt med en liten blödning i tidig graviditet och det behöver inte betyda att det är något missfall på gång.Om blödningen inte fortsätter i flera dagar och inte har gjort ont i magen så är risken ej så stor för missfall.Om däremot blödningen fortsätter och du också får ont i magen så bör du söka på gynekologiska mottagningen/akutmottagning för en undersökning.Det är ingen ide att i nuläget göra en graviditetstest för om du skulle fått ett missfall nu så är grav.testen positiv några veckor efteråt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar