Frågor och svar om att vara gravid

1 Jan 2003, 19:19 81
Annat, 0 år
Question


Hej
Jag undrar hur lång tid det tar för piller att "gå ur kroppen" efter man har slutat? Jag skulle gärna vilja bli med barn men min kropp är som en klocka alltid i tid. Lite jobbigt. Jag slutade med mina piller i Oktober (slutade mitt i en karta kanske inte det smartaste men ialla fall), sedan fick jag en liten mensblödning 2 dagar efter som varade i 3 dagar. Efter det så gick det exakt 28 dagar från mensens första dag räknat till nästa och så har det hållt på nu i 3 månader.

Svar

Det verkar som din mens är regelbunden efter att du slutat med p-pillren.Det kan givetvis ta lite tid innan du blir gravid,hur lång tid kan man inte svara på.Det jag kan informera dig om är att ca 80% blir gravida inom 1 år,10% tar det lite längre tid för och de sista 10% har problem och behöver gå på fertilitetsutredning.Så troligen kommer det att lösa sig så småningom.Om det skulle dröja ca 1 år så kan man söka på en fertilitetsmottagning på sjukhus för att få hjälp.Om detta inte finns så kan man boka tid hos en gynekolog.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar