Frågor och svar om att vara gravid

2 Jan 2003, 20:14 370
Annat, 0 år
Question


ÄR JAG GRAVID IGEN? hej...
jag är 17 år, och gjorde min första och enda abort i slutet på oktober. nu är det 1:a januari och jag har fortfarande inte fått min mens? jag får vanligtvis min mens vid månadsskiftet så att den inte kom oktober-november är ju inte konstigt...men varför har den inte kommit nu november-december? jag har haft oskyddat sex med min pojkvän efter aborten flera gånger men han har ALDRIG "kommit inuti" mig sen dess... Hur stor är risken att jag är gravid igen? eller kan det vara så att mensen blir lite konstig efter en abort? jag är väldigt orolig och jag måste få svar! snälla hjälp mig!

Svar

Det finns givetvis en risk att du är gravid igen.Även om ni använde er av avbrutet samlag så kan det ändå komma ut spermier före själva utlösningen och det känner inte mannen.Mitt råd till dig är att göra en graviditetstest,du kan köpa den på apoteket eller vända dig till ungdomsmottagningen på din ort. Ibland så kan mensen vara försenad efter en abort och även oro kan påverka dig så mensen "hoppar över".

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar