Frågor och svar om onani

4 Jan 2003, 18:22 1633
Kille, 0 år
Question


Jag är kille och 15 år. Jag har kommit in i puberteten och fått hår på kroppen och skäggväxt och allt sånt. Jag onanerar fast min penis har inte utvecklats än. Kommer jag någonsin att kunna ha sex?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag ser inget hinder för dig att ha sex. Om det är din penis storlek du är bekymrad över så tycker jag inte att du behöver oroa dig. För det första så behöver inte penisen utvecklas för att resten av kroppen gör det, utan den kan utvecklas senare, varför du idag inte kan säga hur stor din penis kommer att bli. Och för det andra så är inte ett samlag beroende av att man har en stor penis, då det inte finns några hinder för att genomföra ett samlag även om man liten penis. Så ta det lugnt och se tiden an så skall du se att det inte är några bekymmer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar