Frågor och svar om att vara gravid

6 Jan 2003, 20:55 162
Kille, 0 år
Question


Hej Hej!!
Jag undrar vilka symptom som man får när man är gravid... Jag vet att man kan bli trött och illamående, men vad händer mer?? MVH

Svar

Det vanligaste tecknet på graviditet är att mensen uteblir.Den kan ibland utebli förstås utan att man är gravid, av andra orsaker.Men om mensen uteblir ca 1 vecka och man har haft oskyddade samlag bör man göra en graviditetstest(urinprov).Testen finns att köpa på apoteket eller man kan vända sig till ungdomsmottagningen på din ort.Trötthet,illamående,bröstspänningar är också vanliga graviditetstecken.Men ibland så kan man få dessa symptom om man till exempel är orolig för graviditet.Så de räknas till mera osäkra graviditetstecken.Det som är viktigast är graviditetstesten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar