Frågor och svar om menstruation

6 Jan 2003, 21:14 187
Tjej, 0 år
Question


jag har jätte mycke mens åå har mens länge i ca 7 dagar jag tycker detta är jätte jobbigt kan man på något sätt minska ner mensen eller något liknande???

Svar

Det finns lite olika metoder att minska på mensen.Dels så finns det en receptfri tablett som heter Cyklo-F.P-piller minskar också på mensen(ej receptfri).Om du har riklig mens så skulle du behöva kontrollera ditt blodvärde för att kontrollera så att det inte ligger för lågt.Om det gör det så kan man tillföra lite extra järn(tabletter).Jag rekommenderar dig att söka på ungdomsmottagningen på din ort för att få hjälp.Ibland kan det behövas göra en gynekologisk undersökning för att utesluta sjukdom vid riklig mens.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar