Frågor och svar om underlivet

7 Jan 2003, 20:05 430
Tjej, 0 år
Question


hej, jag undrar om jag har svamp, chlamydia eller urinvägsinfektion.. det gör ont i slidan när jag kissar, det svider. när min pojkvän pullar mig eller när vi har sex så svider det lika mycket. jag får konstiga flytningar, inte lika kladdiga, utan känns som vatten, men det e ingen speciell färg. det känns oc¨kså som om slidan har svällt upp på något sätt..hjälp?

Svar

Det kan finnas flera anledningar till att du har besvär. Det kan vara en bakterieinfektion i slidan som ger ökade flytningar,sveda. Det kan också vara en urinvägsinfektion, det ger sveda när du kissar, täta trängningar. Chlamydiainfektion kan ge ökade flytningar, oregelbundna blödningar, sveda eller inga symptom alls. Du bör söka på ungdomsmottagningen på din ort för att få hjälp. Läkaren behöver göra en gynekologisk undersökning på dig för att se hur din flytning ser ut, även ta ett prov på flytningen och undersöka det i mikroskop. Sedan kanske det behövs tas urinprov för chlamydia, bakteriekontroll-urinvägsinfektion.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar