Frågor och svar om samlag

11 Jan 2003, 14:17 430
Kille, 0 år
Question


ja undrar hur man ska gå till väga första gången man har sex... från att bara ligga och hångla... ska ja fråga henne om hon vill ha sex först eller ska ja börja smeka henne och klä av henne direkt? om ja ska fråga henne, hur ska ja i så fall utrycka mig??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker inte bara att man skall börja klä av tjejen utan att man pratat om att ha sex, speciellt inte när man är ung och det är första gången man ska ha sex, då tjejen lätt kan känna sig pressad och kanske tycka det är jobbigt att säga nej om hon nu inte skulle känna sig riktigt redo, varför allt kan bli fel. Däremot kan man i ett sådant tillfälle ( när man hånglar) börja prata med den andra om att ha sex. Självklart kan du fråga henne direkt genom att helt enkelt säga "Skulle du kunna tänka dig att ha sex med mig?", eller "Vill du ha sex med mig?". Men ibland kan det ju kännas lite jobbigt att bara fråga så där direkt, varför du skulle kunna närma dig det hela genom att börja prata om vad du själv vill istället. Du kan ju tex säga "Jag blir så tänd på dig när vi ligger och hånglar så här, så jag har börjat tänka på att ha sex med dig. Vad säger du om det, har du också börjat tänka på det?", eller något liknande. Utifrån hennes svar får ni sedan snacka vidare om det. Tänk bara på att ni även pratar om hur ni ska göra för att skydda er, då det är en jätteviktigt sak.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar