Frågor och svar om olika former av sex

11 Jan 2003, 14:57 545
Kille, 0 år
Question


hej jag och min flickvän ska ha analsex och jag har lite frågor. jag har läst att man inte ska föra in snoppen i slidan efter att ha haft analsex för att det kan bli infekterat osv i slidan. stämmer detta? och så undrar jag om man kan föra in den i analen efter att ha haft den i slidan eller är det samma risk där? jag undrar även ifall man kan få någon könssjukdom av att ha analsex även om båda är friska. tacksam för svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Man kan inte få någon könssjukdom överförd om båda är friska, oavsett om man har analsex, eller vaginalt sex.
När det sedan gäller dina andra frågor så stämmer det att du inte ska föra in penisen i slidan efter att ha haft den i analen då tarmbakterier kan ge infektioner i slidan. Däremot så gäller inte det omvända.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar