Frågor och svar om musikalartist

17 Jan 2003, 16:48 137
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag vill gå Estetiska programmet, eftersom jag är intresserad av musik. Men vad kan man göra efter det? Finns det stor arbetsmarknad? Jag är även intresserad av journalistik och reklam. Om jag inte väljer något som jag gillar kommer jag nog tröttna fort. Vad borde jag välja?

Svar

Hej! Estetiska programmet är ett studieförberedande program med estetisk inriktning. Inriktningen på programmet ser olika ut i olika kommuner, en del har dans, andra teater eller bild o form. Direkt efter utbildningen finns det inte så mycket jobb, eftersom det inte leder till ett yrke, men man har fått mycket kunskaper och behörigheter för att söka vidare. Är du nu intresserad av journalistik och reklam är estetiska minst lika bra som samhällsprogrammet, men tänker du dig inom reklam kanske du skulle gå
med bild och form istället för musik. Visst är det så att man ska gå något man gillar, det är jätteviktigt, och då funkar allt och betygen blir bra. Har man bra betyg så är det lättare att söka vidare inom det man är intresserad av. Så om du nu är intresserad av musik är det bättre att du går där och har en bra skolgång, än att gå något som du ej är intresserad av bara för att du måste. Eftersom det estetiska programmet är studieförberedande får du mycket med dig inför din vidare bana i livet.

Lycka till!

Maria Nimstad
Studie- och yrkesvägledare

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar