Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

17 Jan 2003, 22:53 141
Tjej, 0 år
Question


hej, jag har alltid haft väldigt torr hud och när jag var yngre hade jag det svårt med eksem i arm- och knävecken men det gick mer eller mindre över när jag var 14. nu är jag 18 och eksemet har börjat igen. mina händer, ben och armar är alldeles röda och liksom frasiga och huden är torr och uppriven. vad ska jag göra? har tidigare fått cortisonsalva och dyl. men det har inte hjälpt...

Svar

Det låter i alla fall som eksem.Behandling med starka cortison salvor eller kräm kan vara nödvändigt under en viss tid. Men viktigaste naturligtvis är fuktighetskräm som hindrar att huden torkar till sig med efterföljande eksem attacker. Kontakta din husläkare/ din ungdomsmottagning för en bedömning och ställningstagande till farmakologisk terapi.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar