Frågor och svar om finnar

17 Jan 2003, 22:56 207
Tjej, 0 år
Question


Hej, jag är en 15 årig tjej som lider av acne och det har jag gjort i några år. Jag har varit hos hudläkare och så, men dom ger mig aldrig något som hjälper, fast jag typ provat allt... nu äter jag diane och använder en gel som heter differin och lite annat. Grejen är att jag ska träffa en kille om två veckor som jag lärt känna på nätet (vet att han är ok) men jag är jätte rädd att han kommer tycka att jag ser äcklig och ful ut... Finns det inget man kan göra för att förbättra det snabbt...ok jag vet att det typ inte finns det... men ändå! jag har tröttnat på att vänta!!!

Svar

Acne kan vara jobbig att behandla ibland. Kan till och med vara indicerad med antibiotikaterapi under flera månader. Tålamod är viktigt. Acne brukar försvinna när du blir äldre. Din blivande kille kommer inte att tycka du är ful eller så. Om han är snäll som du tycker då borde han ha förståelse att Acne behöver tålamod och lång tid innan det läker.Så var inte orolig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar