Frågor och svar om förskollärare

18 Jan 2003, 20:40 101
Annat, 0 år
Question


Vad ska man gå för utbildning om man vill jobba med barn? Vad innebär barnskötarutbildningen och hur lång är den?

Svar

Hej!
Det finns idag inget som heter barnskötarutbildningen, men man kan få anställning som barnskötare. Då bör man ha gått barn- och fritidsprogrammet och har en anställning på en förskola för att ta hand om barnen. Det är svårt att få anställning som barnskötare, eftersom man i kommunerna helst vill anställa förskollärare. Om du vill jobba med barn tycker jag att en lämplig utbildning är barn- och fritidsprogrammet för att sedan läsa vidare mot förskollärare. Det du ska
tänka på är att kraven till högskola/universitet kan ändras, så du ska vara noga med att se till att du väljer "rätt" kurser att läsa inom programmet, som Matematik B och Engelska B t.ex.
Om du däremot vill jobba med sjuka barn bör du gå Omvårdnadsprogrammet för att senare kanske utbilda dig till sjuksköterska.
Vill du jobba som lärare för lite äldre barn är det lämpligt att gå Samhällsvetenskapliga programmet för att sedan läsa till lärare på högskola/universitet. Om du vill veta mer om vad respektive program innebär, ska du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på din skola, så kan du få mer information.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar