Frågor och svar om psykolog

18 Jan 2003, 20:47 141
Annat, 0 år
Question


hejsan... ja vill hjälpa tjejer som blir våldtagna. liksom va nån som de kan prata me (typ psykolog)...
§ vilken linje ska ja gå på gymnasiet
§ vilken utbildning efter gymnasiet
§ när e man "färdigutbildad"
§ vad ligger medellönen på

Svar

Hej!
1. Samhällsvetenskapliga programmet, Barn- och fritidsprogrammet eller eventuellt Omvårdnadsprogrammet.
2. Socionomprogrammet, Psykologprogrammet eller något annat program som leder mot det social-psykologiska området (Det finns några olika, och det kanske ändras tills du ska söka, därför skriver jag inte något speciellt)
3. Aldrig, man lär sig nya saker varje dag, och för att göra ett bra arbete måste man hela tiden, även efter att man fått jobb, gå kurser för att lära sig nya saker. Men i regel så är utbildningarna på högskolan tre - fem år långa, beroende på vilken utbildning du går.
4. Idag ligger lönerna på 20.000:- och uppåt till ca 30.000:- per månad, beroende på vilken utbildning man har och var man jobbar. Detta är också sånt som ändras, och med tanke på att du har minst 7 år kvar tills du är färdig med grundskola, gymnasie och högskola så kommer det att ändras.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar