Frågor och svar om webdesigner

18 Jan 2003, 21:16 61
Annat, 0 år
Question


Hej.
Jag har hoppat av gymnasiet och undrar ifall man kan läsa olika kurser som t ex webbdesign och liknande och sen efter det kanske få ett jobb inom det området? Kanske finns nån hemsida man kan besöka om detta?

Svar

Hej!
Inom området IT, datorer, webbdesign tror jag att man behöver två saker för att komma in i branschen - kontakter och kunskaper. Eftersom det är så många som vill jobba i detta område bör man ha goda kunskaper för att kunna slå sig in. Men det kan också vara så att om man har en specifik kunskap och man får kontakt med den som letar efter just den kunskapen, så kan man få jobb utan att ha gymnasie- eller högskoleutbildning. Har du goda kontakter med branschen? Vet du vad söker för kunskaper? Kan du skaffa dig de kunskaperna? Det är fårgorna du får ställa dig själv. Jag vet inte vad för slags hemsida du frågar efter, men när det gäller jobb kan du gå in på Arbetsmarknadsverkets hemsida, www.amv.se, och klicka dig vidare. Där hittar du platsannonser och information om yrken och utbildningar. Du kan självklart gå till Arbetsförmedlingen och höra vad de har att erbjuda, även om de vill att man ska vara anställningsbar = ha en utbildning.
Jag tycker också att du ska ta kontakt med en studie- och yrkesvägledare, antingen på skolan du slutat eller på Komvux i din kommun och tala med honom/henne om din framtid och vilka vägar som finns. Det är alltid enklare när man har personen framför sig att ställa de "rätta" frågorna, både för dig och för studie- och yrkesvägledaren.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar