Frågor och svar om frisör

19 Jan 2003, 10:32 104
Annat, 0 år
Question


hej, jag skulle vilja bli frisör och jag bor i Sundsvall. Men jag vet inte vart jag ska söka. Var ligger närmaste högskola frisörer.

Svar

Hej!
Frisörutbildning är en gymnasieutbildning, den finns inte på högskola. Det finns även utbildningar för vuxna, både kommunala och fristående. Jag tycker du ska ta kontakt med studie- och yrkesvägledare på gymnaiset eller Komvux i din kommun för att få reda på mer om var utbildningarna finns och hur man söker dit. Då kan du också få svar på om de fristående
utbildningarna kostar något och hur du kan bekosta en sådan utbildning. Det finns inte så många frisörutbildningar för vuxna, men någon ska du hitta.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar