Frågor och svar om civilingenjör

19 Jan 2003, 10:36 78
Kille, 0 år
Question


Hur höga poäng ska man ha för att vara ganska säker på att man kommer in på kth:s civilingenörslinje?

Svar

Hej!
Vilken inriktning? är min första fråga, för det är olika intagningspoäng på olika inriktningar. I ansökan uppger man vilket program/inriktning man vill gå och det är olika kurser på olika inriktningar. Så mitt svar är: Allt från att alla behöriga sökande erbjuds plats till 18,96 för den sist intagna (siffrorna gäller för intaget HT 2001). Jag tycker att du ska kolla med din studie- och yrkesvägledare om vad det finns för inriktningar och se hur det ser ut på den inriktning du är intresserad av. Oavsett inriktning bör du läsa det Naturvetenskapliga eller
Tekniska programmet på gymnasiet för att läsa de kurser du behöver för att vara behörig att söka till civilingenjörsutbildning, oavsett om den ligger på KTH eller någon annanstans.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar