Frågor och svar om ambulanssjukvårdare

19 Jan 2003, 10:42 169
Annat, 0 år
Question


hej jag vill bli ambulanssjukvårdare. måste man ha mycket styrka för att klara det redan från börja eller tränar man upp det där?? finns det något gymnasium i eller runt Stockholm som utbildar folk till det?? hur många poäng måste man ha?? snälla svara ja vet inte va ja ska göra.

Svar

Hej!
Ambulanssjukvårdare är en påbyggnadsutbildning efter Omvårdnadsprogrammet, så det du ska kolla med din studie- och yrkesvägledare var den närmsta sådan utbildning finns. Den finns på flera håll i Sverige, och jag kan inte svara på vilken skola som kan ge den i Stockholm. Jag vet inte heller intagningspoängen på just den skolan, det kan studie- och yrkesvägledare på din skola ta reda på åt dig.
När det gäller lyftteknik handlar det inte så mycket om styrka, utan om just teknik, att man lyfter på rätt sätt. Det är något man lär sig, men vet man om att man inte är så stark kan det vara lämpligt att börja träna. Dock inte enbart att gå på gym, utan allsidig träning för att orka med långa pass och olika arbetsuppgifter.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar