Frågor och svar om samliv

19 Jan 2003, 12:00 179
Kille, 0 år
Question


Min flickvän och jag har det jättebra tillsammans, och vi har det bra i sängen.
Jag slickar henne men vad ska jag göra för att få henne att suga av mig..jag vet att hon kanske inte vill..men ändå..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går inte att få någon att göra något i sängen som han/hon inte vill, då all sex skall bygga på frivillighet och att man har själv har lust. Alla bestämmer över sin egen sexualitet och det är förutsättningen för bra sex överhuvudtaget. Så om din flickvän absolut inte vill, kan du inte göra så mycket åt saken. Men utifrån ditt brev verkar det inte som om ni har pratat så mycket om det här, eftersom du ger ett intryck av att hon KANSKE inte vill. Du verkar helt enkelt inte veta riktigt vad din flickvän vill och inte, varför jag kan undra över ifall du sagt till henne hur du känner.
Har ni inte snackat om det här ordentligt, tycker jag att du ska ta upp det med henne. Berätta för henne hur du känner och vad du skulle vilja och hör hur hon ser på det. Svarar hon nej, tycker jag att du kan fråga henne varför, för kanske beror hennes nej på något som ni skulle kunna åtgärda tillsammans.
Så, försök alltså prata med henne så ni verkligen vet vart den andre står, och så ni får en chans att se om ni kan lösa problemet tillsammans. Men om slutresultatet sedan blir att hon ändå inte vill, så har du inget annat att göra än att respektera det om du vill fortsätta ha en relation med henne. Men detta kanske inte är så svårt för dig eftersom du verkar vara nöjd med relationen i övrigt, och ni verkar ju även ha ett bra sexliv, även om du nu har det här önskemålet.
Sedan kan det ju vara så att sådana här saker förändras över tid, varför det inte skadar om ni pratar om det lite då och då ifall ni fortsätter som ett par framöver.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar